Kuhanje v pari – za vse, ki cenijo zdrave in okusne jedi

Kuhanje v sopari je eden najbolj zdravih načinov priprave hrane in pravo odkritje za vse, ki cenite zdrave in okusne jedi. V primerjavi s kuhanjem v vodi, pečenjem in dušenjem, s kuhanjem v sopari živila izgubijo najmanj hranilnih snovi, obenem pa hrana ostane polnega, intenzivnega okusa in naravnih, živih barv.

Največ za zdravo prehrano lahko storimo kar sami s kuho doma, saj tako nadzorujemo ves proces priprave hrane, ki jo zaužijemo. Pri tem je vaš popoln partner parna pečica Miele, ki poskrbi za vse kar vam je pomembno – da je priprava zdravih obrokov udobna, enostavna in hitra. Ker je čas priprave hrane v parni pečici povsem enak kot pri klasičnem kuhanju, vam tudi ni potrebno spreminjati navad.

Predjedi, juhe, ribe, meso, zelenjavo, prilogo ali sladico lahko pripravite posebej ali kot celoten meni v enem postopku kuhanja, kar vam omogoča velika notranjost pečice z obilo prostora in možnostjo kuhanja na več nivojih. Tako lahko naenkrat pripravite različne vrste jedi, saj se med kuhanjem v pari vonji in okusi ne prenašajo na druge jedi, obenem pa vsaka sestavina ohrani svojo lastno pristno aromo. S parno pečico lahko dosežete želene rezultate kuhanja – čvrsto ali mehko, sočno ali suho in uživate v gurmanskih dobrotah z zavedanjem, da ste storili nekaj dobrega za svoje zdravje.

Ker imajo parne pečice funkcijo avtomatskega kuhanja menijev, ki samodejno določi temperaturo, čas priprave in zaporedje, po katerem v pečico vstavite živila, lahko istočasno opravljate tudi druga opravila, brez skrbi, da bi bil vaš rezultat kuhanja ponesrečen. Pečica vas namreč obvesti, kdaj in na kateri nivo vstavljanja morate dodati posamezno sestavino menijo, da so vsa živila hkrati do konca pripravljena. Tako je lahko celoten meni pripravljen brez stresa v optimalnem trenutku. Tudi, če ne sedete k obroku takoj, ko je pripravljen, nič zato, saj ima parna pečica tudi funkcijo ohranjanja toplote, ki poskrbi, da se po preteku časa kuhanja, jedi avtomatsko ohranjajo tople še do 15 minut, ne da bi se izgubljala njihova kakovost. Z uporabo parne pečice Miele tako ni več nobene dileme – okusno in zdravo sta združena na istem krožniku.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply