Kakovostne previjalne podloge

Kje kupiti kakovostne previjalne podloge?

Previjalne podloge lahko kupite v vsaki trgovini z otroškimi izdelki in opremo, imajo jih tudi bolje založene trgovine, centri in seveda drogarije. Previjalna podloga je po mnnenju staršev nepogrešljiva in tako ni nič nenavadnega, da se nahaja na prav vsakem koraku, da jih držijo skoraj vse bolje založene trgovine. Je pa seveda odvisno kaj se dejansko razmune pod previjalno podlogo, ker nekateri pod tem razumejo samo prevleke, katere se namestijo na blazino in so največkrat za enkratno uporabo, spet drugi pa to imejo tako podlogo, kar blazino. V kolikor je mišljeno skupaj je vsekakor potrebno opozoriti, da je takšna previjalna podloga dosegljiva samo v otrokih trgovinah oziroma v trgovinah, kjer imajo tudi previjalne mize ter pohištvo.

Dimenzije previjalne podloge so različne, nekatere mere so standardne lahko pa se naredijo tudi po naročilu in se popolnoma prilagodijo vaši previjalni mizi. Mnenje nekaterih staršev je, da je smiselno kupiti samo podlogo, kajti mise v tem primeru niti ne potrebujemo, saj lahko podlogo namestimo na pralni ali sušilni stroj in tako previjamo otroka. Lahko se namesti tudi na komodo, lahko jo imate v spalnici ali dnevni sobi. V takšnem primeru je prenosna in jo lahko vzamete tudi s seboj v kolikor menite, da previjanje brez nje ni za vas sprejemljivo. Je pa res, da je veliko bolje, če se kupi samo podloga, kakor pa cela previjalna miza, za katero se bo cez nekaj mesecev ugotovilo, da je dejansko ne potrebujete in jo boste prodajali ali oddajali.

Previjalna podloga je v notranjosti sestavljena iz pene ter prevlečena z materialom, ki je nepremočljiv. Nepremočljiv je zato, ker lahko na previjalni mizi pride do nesreče, da se karkoli polije, lahko se otrok polula ali pokaka in v kolikor bi bila premočljiva, bi se lahko takšna podloga samo zavrgla. Nepremočljivo podlogo na kateri se nahaja prevleka pa samo obrišete in očistite in bo kot nova. Prevleka, ki pa je pri tem utrpela največ, pa se lahko zavrže ali opere, odvisno kakšna je in kaj se dejansko uporablja za prevleko. Nekateri namreč ne kupujejo prevlek, vendar uporabijo samo tetra plenice, katere lahko operejo kolikor jim je volja, njihova prednost pa je tudi ta, da so mehke in otroku še kako prijetne.

Previjalna podloga mora biti mehka, prijetna, udobna in kar je najpomembneje, da ne drsi. V kolikor podloga drsi je njena uporaba nesmiselna, saj jo bomo s težavo obdržali na mizi in lahko se nam zgodi, da bi iz nje zdrsel tudi otrok. Otroci pri odraščanju postajajo vedno bolj živahni in velikokrat jih med previjanjem ne moremo krotiti, da se ne bi puzali sem in tja. V kolikor podloga ni fiksna, lahko kaj hitro pride do nesreče. Tako enkateri na podlogo namestijo posebne prijemke s katerimi preprečijo drsenje in jo naredijo veliko bolj trdno in stabilno. Seveda je problem manjši v kolikor ima previjalna miza robove, saj jo v tem primeru robovi zadžijo in preprečijo, da bi drsela oziroma, da bi lahko otrok padel iz mize.

Previjalna podloga naj bo iz kakovostnih materialov, vodoodporna in ne sme drseti.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply