Elektronska varuška je odlični pripomoček, ki nam prihrani veliko časa in skrbi.

Eva se spominja, kako je nekega lepega avgustovskega dne položila otroka k spanju, ker je vedela, da jo zunaj čaka še veliko dela, se je odločila, da bo za špomoč poprosila svojo elektronsko varuško. Elektronska varuška je najprej zapela nekaj uspavank nato pa pričela oddajati signal. Evina hčerka je mirno zaspala, eva pa se je odpravila v kopalnico, kjer se je naprej stuširala, umila lase in se nato odpravila v kuhinjo, da pomije še nekaj posode, ki je ostala od kosila. V tistem času pa zasluši nežen otroški glas, ki ga je oddajala elektronska varuška. Takoj je prepoznala svojo hčerkico in stekla v sobo.

Punčka je prijetno spala. Eva pa je spoznala, da se je očitno le malo pritegnila in zaspala dalje. Ponovno se je odpravila v kuhinjo in nadaljevala z delom. V tem času je iz službe prišel tudi partner, kateremu je postregla kosilo. Povprašal jo je po hčerki, a ta je rekla, da naj ne skrbi, da mirno spi. Skupaj sta razmišljala, kako zelo priročne so elektronske varuške in koliko časa lahko dejansko prihranijo, ko nam nenehno sporočajo, akj neki se dogaja z otrokom. Tako imata oba veliko časa zase, noči so prijetne, mirne in spanje je veliko bolj prijetno kakor prej, ko je hčerka spala med njima. Po kremljanju se je ponovno oglasil znani glasek, tokrat je bila njuna hčerka budna. Eva je mnenja, da elektronske varuške opravljajo zelo težko od odgovorno nalogo, saj morajo nenehno pravilno javljati kakšno je stanje.

Res je, da gre za tehnologijo, a slednja ne sme biti zmogljiva, saj bi lahko s tem ogrozila majhna otroška življenja. Od kar družine uporabljajo varuške lahko veliko dela opravijo med tem ko otroci spijo, lahko se posvetijo pospravljanju, čiščenju, likanju, lahko gredo pod tuš, lahko urejajo vrt, zalivajo svoje priljubljene rastline, lahko na kavču berejo najljubšo knjigo, lahko se pogovarjajo s prijateljicami ali se ukvarjajo s svojim partnerjem.

Življenje je resnično veliko lažje, predvsem pa smo ob dejstvu, da vemo, da obstaja nekdo, ki pazi na našega otroka veliko bolj mirni in sproščeni. Nekoč so morale matere nenehno preverjati, dakj se bo zbudil njihov otrok, nikoli niso upale zapustiti stanovanja ali hiše, saj niso vedele, koliko časa bo otrok spal. Tudi noči so bile veliko bolj napete.

Če otrok spi v svoji postelji in ga spremlja varuška se lahko starši prepustijo intimnim trenutkom in lahko mirno spijo, saj se zavedajo, da bodo čim se bo otrok zbudil tako to izvedeli in bodo lahko stekli ponj. Varuška ni priročna samo pri dojenčkih, vendar tudi pri nekoliko večjih otrocih, ki spijo sami, saj staršem javi, če bi morebiti otroci jokali ali imeli nočne more in bi potrebovali nekoga, da jih malo stisne. Ob vseh prednostih pa se pojavljajo tudi slabosti in ena izmed teh je ta, da oddajajo sevanje so nekakšen mobitel in dejansko slednje ni najbolje, da se nahaja v naši bližini. A to ob vseh pozitivnih lastnostih pozabimo.

Spanje je spomočjo elektronske varuške nekaj povsem drugega, brezskrbno in mirno.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply