Toplotna črpalka cena

Cena je izjemno pomemben dejavnik pri skoraj vsaki stvari, potrebno pa se je zavedati, da pri nakupu toplotne črpalke ni pomembna samo cena, temveč tudi številni drugi dejavniki.

Toplotna črpalka je najkoristnejši in trenutno tudi najbolj ekonomični in ekološko osveščen način ogrevanja. Omogoča nam ogrevanje našega doma na najbolj energetsko učinkovit način in z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Toplotne črpalke so sicer manj pogoste kot drugi tradicionalni viri ogrevanja, zato nam je tudi cena le-teh dokaj neznana. Poleg cene je pomemben dejavnik tudi sama učinkovitost toplotne črpalke. Namreč, večina toplotnih črpalk proizvede tri kilovate toplote za vsak kilovat električne energije, ki ga porabi. To pomeni, da boste dobili trikrat več toplote iz toplotne črpalke, kot iz navadnih električnih ogrevalnih sistemov, hkrati pa boste znižali stroške ogrevanja tudi do 50%. Za razliko od  drugih načinov ogrevanja (npr. peči na les ali olje), so toplotne črpalke tudi veliko varnejše, saj ogenj ni njihov neposreden proizvod pri ogrevanju.

Sicer je cena toplotne črpalke in njene namestitve precej višja kot za katerikoli drug način ogrevanja, vendar je to dolgoročna naložba, ki vam bo na dolgi rok prihranila izjemno veliko denarja, obenem pa boste s tem naredili nekaj dobrega tudi za okolje.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply