Madeži v avtomobilu? Kdaj je čas za obisk strokovnjakov?

Morda se vam zdi, da avto lahko popolnoma brez težav očistite tudi sami. Ampak ste prepričani, da ste usposobljeni za čiščenje trdovratnejših in bolj delikatnih madežev?

V tem primeru je morda bolje, da se odpravite v avtopralnico, kjer so delavci usposobljeni za čiščenje. Predvsem je vse več napak razvidno prav na karoseriji avtomobila, ki jo lahko hitro uničimo, predvsem z agresivnimi čistili in pranjem na vročini. Kako pa poteka pravilen postopek pranja avtomobila? Če ste do sedaj bili mnenja, da to ni pomembno, se motite! Zaradi večje umazanije in velikih peščenih delcev na kolesih, je pranje avta od strehe navzdol izjemno pomembno. V nasprotnem primeru lahko namreč poškodujete zunanjost avta ali pa z večjimi delci povzročite praske po površini ali celo razbijete steklo.

Če torej ne znate prati avtomobila na pravilen način, lahko vaše čiščenje povzroči več škode kot dobrega. Če z umazano gobico pridete v stik z peskom, so posledice lahko nepopravljive, ter vam zmanjšajo življenjsko dobo avtomobila, česar pa si ne želi prav nihče.

Kako pa izbrati pravo avtopralnico? Pred obiskom le-te se o njej vsekakor dobro pozanimajte. Preverite kakšne krtače uporabljajo, prav tako katera čistilna sredstva – to vam lahko pove, če imajo primerne pripomočke za čiščenje avtomobilov ali ne. Prav tako avtopralnice, ki so kakovostnejše nimajo več zastarelih krp in krtač za čiščenje – danes je večina že specializirana za vse vrste čiščenja. Boljše avtopralnice so prav tako vse trdne materiale menjale za mehkejše in nežnejše, ki so do avto laka povsem neškodljive. A če tudi se odločite svojega jeklenega konjička poslati v avtopralnico, to še ne pomeni, da ga pred tem ne očistite že sami. Pogoj so vsaj očiščena platišča in koloteki, saj prav vsaka podrobnost vpliva na rezultat. Če torej potrebujete pomoč, je čiščenje v avtopralnici za vas prava rešitev, prav tako pa se lahko tam tudi česa uporabnega naučite.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply