Vodene vadbe

Če se odločimo za telovadbo, se lahko odločamo med individualno ali pa vodeno vadbo. Kaj to pomeni? Pri vodeni vadbi bo najverjetneje skupina nam enakih ljudi, ki so tam z namenom, da telovadijo. Pri individualni vadbi, kakor je recimo fitnes, pa smo lahko prepuščeni sami sebi.  V zadnjem času so zelo priljubljene prav vodene vadbe, saj nas vodijo in usmerjajo strokovnjaki in jim zaupamo. Sploh, če nam še vadba prinaša zabavo.

Vrste vodenih vadb

Vodenih vadb je veliko različnih. Ključno pri teh je, da sledimo učitelju, torej tistemu, ki vodi vadbo in upoštevamo njegove gibe. Recimo, zelo zanimiva je jogalates vodena vadba, ki je kombinacija dve odličnih vadb za telo in um. Recimo tudi pilates, hitme, metabolic, kolesarjenje v zaprtem prostoru, bootyboom in druge. Lahko pa se odločimo za vodene vadbe, ki so primerne našim letom ali statusu. Recimo, zelo zanimiva in v praksi zelo obiskana vadba za vitalne mamice. Tudi za zlata leta, itd. Veliko načinov in možnosti, da vsak od nas najde sebi ustrezno. Ne samo, da doseže želene rezultate telesa, pač pa tudi, da sprostimo um, kar je bistveno pri telovadbi.

Zakaj se odločiti za vodene vadbe?

Ker so vodene vadbe zelo zanimive in zelo zabavne ter je prisotnih veliko ljudi, je seveda v skupini vse zabavneje. Tudi, ker je pred nami nekdo, ki nam kaže točne gibe in kako jih izvajati, zato, da bodo rezultati vidni in doseženi. In tudi zato, ker ne bomo sprostili zgolj telesa, pač pa tudi um. V skupini je zagotovo vse bolj zanimivo in najverjetneje bomo spoznali tudi nove ljudi, sklenili razna prijateljstva, ipd. Pravzaprav smo tam vsi z enakim razlogom, tako, da imamo enake cilje in videnja, kar nas še močneje poveže in telovadba postane način življenja, nekaj brez česar ne želimo več biti, hkrati pa storimo veliko zase in svoje telo, posledično zdravje.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply