Radi lenarite pod puhasto odejo?

Odnos do počitka in spanja je po mnenju poznavalcev tesno povezan tudi z nebesnim znamenjem.

Rak – Čustveni, nežni in občutljivi rak ljubi mehko, toplo gnezdo med rjuhami in ne glede na svoje spalne navade in ambicije ob prostih dnevih rad ostaja v postelji do poznega dopoldneva. Tudi zato, ker mu postelja ne pomeni le kotička za počitek in spanje, regeneracijo in sprostitev, marveč v njej tudi gleda televizijo, bere, piše, telefonira, uživa ob hrani in pijači, v ljubezni in še v marsičem. Rakova spalnica je običajno prijetna in urejena, odeta v vabljive vonjave in romantično svetlobo, nočna garderoba rakov pa lična in zmerno elegantna; nikakor ne pretirano modna in ekstravagantna, vsekakor pa dovolj udobna, da se zaspani raki v njej lahko neovirano predajajo sanjam in sanjarjenju. Sicer pa raki nujno potrebujejo svojo dozo spanja, zato dalj časa težko zdržijo brez počitka in jim je skok »pod kožo« pomembnejši od drugih užitkov. Če jih v postelji pričakuje še partner, s katerim se lahko podajo v deželo sanj, toliko bolje.
Lev – Podobno kot v življenju nasploh, želi ognjeni lev dominirati in kraljevati tudi v postelji. Spalnico skrbno opremi in veliko časa nameni izbiri prave postelje, ki mora biti čim bolj »in« ter v stilu. Vsaj na začetku, ko si ureja dom, kasneje pa ga sploh več ne zanima, ali je postelja pospravljena in spalnica urejena. Levi so znani kot ljubitelji nočnega življenja in uživači, ki radi ponočujejo, temu primerno pa naslednji dan tudi dolgo spijo. Ker radi poveljujejo, ukazujejo, organizirajo, nadzirajo in vodijo, pričakujejo, da se bo okolica prilagajala njihovim spalnim navadam in jih ne bo motila, ko uživajo in spokojno sanjajo pod toplo odejo. Za strast med rjuhami jim praviloma nikoli ni škoda časa. Ker želijo vzbujati pozornost in biti vedno v središču dogajanja, se tudi ponoči najraje odevajo v izbrano, unikatno in ekstravagantno garderobo kričečih barv, tudi z dodatki in okrasjem, ki bi bolj kot v posteljo sodili na modne piste ali v nočni lokal. Kadar so levi utrujeni in bolni, brez težav ostanejo v postelji in iz nje opazujejo, najraje pa tudi usmerjajo in vodijo zunanje dogajanje.
Devica – Pronicljiva, natančna, urejena in sistematična devica, ki ima svoje življenje dobro organizirano in skrbno načrtovano, je sposobna prisluhniti svojemu bioritmu in z njim uskladiti svoje spalne navade. Med devicami praviloma ni ponočnjakov, pa tudi lenobne, zaspane sove so v tem znamenju redkejše kot sicer. Spalnica device je odraz njenega značaja in je podobna njeni notranjosti – ubrana, lepo urejena, snažna, lična, funkcionalna in na trenutke celo dokaj romantična. Nočna garderoba device je običajno bolj skromna, zato pa toliko bolj praktična. Tipični predstavniki pričujočega zemeljskega znamenja se le izjemoma odevajo v saten in svilo. Ker je devica rada prosta, svobodna in uživa v praktičnosti, pa ji v dišeči in udobni postelji pogosto zadošča že lično spodnje perilo.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply