Otroške pravljice za lahko noč za lepše sanje

Včasih smo vsi otroci odraščali ob poslušanju takšnih ali drugačnih pravljic. Večina je otroške pravljice za lahko noč poslušala zvečer pred spanjem po radiu, ko so bili taki programi, nekaterim pa so bile otroške pravljice za lahko noč tako všeč, da so jih poslušali tudi čez dan in sem ter tja čez dan tudi zadremali zraven. Vsekakor pa je kar nekaj danes že odraslih, ki se spomnijo vsaj nekaj pravljic, ki so jih poslušali v otroštvu. Danes otroške pravljice za lahko noč sploh niso več tako zanimive in starši na njih kar pozabljajo. V podjetju A1 so se zato odločili, da bodo obudili nazaj to navado in omogočili posneto predvajanje pravljic, ki si jih lahko ogledate tu https://www.lahkonocnice.si/pravljice. Tako lahko otroške pravljice za lahko noč poslušajo čisto vsi otroci, saj staršem ni treba biti poleg postelje in živčno prebirati pravljice in samo nestrpno čakati, da otrok zaspi. To nestrpnost otrok začuti in veliko težje zaspi.

Lahkonočnice so odličen projekt

Na ta način se ponovno obuja nazaj čase, ko smo otroci zaspali ob poslušanju pravljic po radiu, ko smo se že prav veselili, da gremo v posteljo, ker bodo ob določeni uri otroške pravljice za lahko noč in tudi veliko bolj umirjeno smo zaspali. Lahko enako naredite tudi vi, da vsak večer ob isti uri začnete s predvajanjem pravljic in tako bo otrok še posebej poleti, ko je dolg dan, lahko veliko prej zaspal, da se bo lahko zbudil za v vrtec ob pravi uri naslednji dan.

Bolje pravljice kot telefon

Danes pa mnogi starši dajejo svojim otrokom v posteljo kar telefon ali pa tablico, da igrajo igrice, ki so velikokrat celo s preveč nasilno vsebino za otroka. To je velika napaka, saj so otroške pravljice za lahko noč na Lahkonočnicah umirjene, ne oddajajo nobene svetlobe, še posebej pa ne modre oz. svetlo modre, ki je za zvečer pred spanjem zelo negativna svetloba.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply