Koliko stane ultrazvok, če želimo na pregled samoplačniško?

Ker je danes za hiter ultrazvok najboljše iti kar samoplačniško, je dobro, da imamo tudi vsaj nekaj informacij o tem, koliko tovrstni pregledi stanejo. Najprej naj povemo, da je za ultrazvok cena lahko zelo različna. Namreč, odvisno je že od tega, kje želimo, da nam zdravniki ultrazvok opravijo, poleg tega pa se cene razlikujejo tudi glede na posamezne zasebne ambulante. V nadaljevanju bomo videli, da je cena ultrazvoka lahko višja in povedali, zakaj je tako. Se pa ultrazvok vsekakor splača narediti pri zasebni ambulanti Ultralab, saj ni nobenih čakalnih dob in morebitno bolezen lahko takoj odkrijemo in potemtakem pozdravimo.

Kolikšna je za ultrazvok cena pri zasebni ambulanti?

Ker so cene zelo različne glede na to, kje želimo, da nam zdravnik ultrazvok opravi, moramo vedeti, da cene lahko segajo tudi preko 150 € za en samoplačniški pregled.

Seveda pa ni vsak ultrazvok toliko. Nekateri so bistveno cenejši, a nekako se cene pri zasebnikih in tudi pri podjetju Ultralab začno pri 50 € za en ultrazvočni pregled. Težko, da bi se, kje našla izvrstna zasebna ambulanta, ki bi za ultrazvok računala manj kot 50 €. To je popolnoma razumljivo, saj nam zasebne ambulante omogočajo, da pridemo do želenega pregleda brez čakanja. No, če se torej vrnemo na cene, lahko povemo, da za 50 € že lahko dobimo ultrazvok vratu in ščitnice, ali pa testisov. Če si želimo poleg testisov na primer pregledati tudi trebuh, bo cena znašala še enkrat toliko. Razlog zato je jasno to, da gre za bolj temeljit pregled. Več pa bomo plačali tudi za bolj specifične preglede, kot je na primer ultrazvok pri motnji erekcije, ki lahko znaša 120 € in več. Tudi, če želimo pregledati vse bezgavke, pri čemer bomo plačali ceno tudi več kot 150 €.

Vse to se morda sliši veliko, ampak če pogledamo, da tak pregled lahko dobimo takoj, brez mesečnih čakanj, se nam to vsekakor splača. Tako takoj odkrijemo, ali imamo v telesu kakršnekoli nepravilnosti in se izognemo tveganju, da bi se morebitna bolezen razširila.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply