Kako se zagotovi odlična požarna varnost na delovnih mestih?

Ker je požarna varnost tista, ki jo mora upoštevati in zagotoviti prav vsako podjetje, je pametno, da je le-ta tudi najboljša, kot je le lahko. Namreč, če požarna varnost ni primerno zagotovljena, lahko podjetje utrpi hude posledice. S tem mislimo predvsem na to, da lahko podjetja praktično čez noč ni več. Seveda pa so tu tudi druge posledice, ki jih podjetje lahko utrpi, če požarna varnost ni dovolj dobro zasnovana ali pa upoštevana. Le-te si bomo pogledali v nadaljevanju tegale članka, za enkrat pa naj povemo, da naj požarna varnost nikakor ne bo na zadnjem mestu, ko podjetje že imamo ali pa je ta v procesu nastajanja.

 

Kako izgleda odlična požarna varnost in kako si jo lahko zagotovi vsak podjetnik?

 

V prvem delu tegale članka smo že povedali, da je požarna varnost lahko kritičnega pomena za vsako podjetje. Namreč, ne samo, da lahko zaradi požara podjetje pogori čez noč, tudi inšpekcija ni ravno radodarna, ko pride na obisk in napiše kazen, če požarna varnost ni ustrezna.

 

Kot si lahko vsak predstavlja, kazni za tovrstne reči niso nizke. Celotni cilj je ozavestiti ljudi in jih (če ne gre drugače) malo bolj na trdo prisiliti, da bodo razumeli, kako pomembno je, da je požarna varnost primerna. Da pa bo požarna varnost zares odlična, pa podjetje preprosto potrebuje nekoga, ki bo celoten objekt preveril in mu podal vse potrebne informacije in ukrepe. Takle pregled pa je bistveno cenejši od kazni, ki jo podjetnik lahko prejme, če varnost ni ustrezna. Namreč, za pregled objekta bomo plačali samo okrog 120 €, medtem ko kazni lahko štejejo tudi več tisoče evrov. Po opravljenem pregledu pa bomo imeli točen izračun gasilnih aparatov, ki so potrebni za naš objekt, prav tako pa bomo imeli temeljit požarni red, požarni načrt, oceno požarne ogroženosti in seveda tudi načrt evakuacije.

 

Skratka, vse, kar potrebujemo, je nekoga, ki se spozna na tovrstne stvari in podjetje bo v trenutku bolj varno.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply