Montažne hiše in PVC okna z roko v roki

Se odločate o novi hiši, pa se ne morete odločiti, kakšno bi postavili? Se sprašujete ali naj v ožji izbor vzamete zidane ali montažne hiše, lesena ali PVC okna? Glede na to, da se hiše ne gradijo več za več generacij, saj se le redki otroci odločijo živeti v isti hiši kot njihovi starši, so veliko boljša izbira montažne hiše, saj je bistvo, da svojo novo nepremičnino zgradimo zgolj zase in po svojih željah ter potrebah. PVC okna ali lesena okna, je naslednje vprašanje? PVC okna nam nudijo več fleksibilnosti pri sami vgradnji, lesena okna pa nudijo bolj naraven izgled, ampak PVC okna lahko oblečemo v prevleko, ki daje leseni videz, tako da se pri naravnem izgledu praktično izenačijo z lesenimi okni.

Montažne hiše nam nudijo možnost hitre, enostavne in čiste gradnje, z minimalnimi okoljskimi vplivi pa prav tako odlično toplotno, zvočno, protipotresno in protipožarno zaščito. Ker se montažne hiše lahko gradi z ožjo konstrukcijo, ponujajo možnost večje uporabne tlorisne površine. Najboljši montažne hiše gradijo v skladu z ekološkimi normativi, zato gradnja montažne hiše zahteva praktično ničeln negativni vpliv na naravno okolje, tako pri proizvodnji, kot pri sami gradnji in v kolikor le pride do tega, tudi pri sami odstranitvi montažne hiše. Zelo popularne so v zadnjem času lesene montažne hiše, ker je dejstvo, da je les zaradi svoje velike dostopnosti, enostavne obdelave in zelo dolge življenjske dobe material, ki je zelo hvaležen in nudi poseben občutek domačnosti in topline bivanja. Konstrukcijski sistemi montažne hiše, za katero bo uporabljen les, kot glavni gradbeni material, mora pa biti pravilno profilno obdelan, da lahko dejansko predstavlja idealno osnovo za gradnjo naše nove montažne hiše. Če nam našo novo hišo dela strokovnjak, ki je za svoje delo visoko strokovno usposobljen in ki ima tudi prave povezave, da za našo novo stanovanje priskrbi pravilne materiale in najboljše svoje vrste.

Nova nepremičnina pa potrebuje tudi okna. Ugotovili smo že, da so PVC okna tista naša prava izbira, vendar tudi teh je več vrst in zdaj se moramo odločiti še o podrobnostih.  PVC okna so zelo odvisna od profila samega ogrodja, kjer je v prvi vrsti potrebno izbrati primerno širino. Le – ta je možna od 70 mm in vse do 93 mm, v nadaljevanju moramo izbrati še število komor in tu lahko izbiramo med 4, 5, 6 in celo 7 komornim sistemom za PVC okna. Strokovnjak, ki ve kaj dela, nam bo pravilno svetoval in nam, tudi glede na podnebje in specifične vremenske vplive okolja, kjer bo naša hiša stala, povedal, kateri profil moramo izbrati ter kateri komorni sistem moramo izbrati, da bo toplotna in zvočna izolacija takšna kot mora biti. S pravilnim izborom vseh komponent, ki jih PVC okna lahko imajo, bo zagotovo naše življenje prijetnejše in polnejše lepih trenutkov. V kolikor ste si zamislili, da bo vaš nov domek lesen, bi bilo prav, da so tudi vaša okna lesena, vendar zaradi različnih okoliščin in prednosti, ki jih nudijo PVC okna, se lahko odločite tudi za slednja. PVC okna pa imajo lahko povsem lesen videz, če jih zgolj oblečete s primerno prevleko. Na takšen način si boste ustvarili vaš domek iz sanj.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply