Notranja vrata naj bodo lesena vrata

Če ste si zgradili čudovito hiško, ki ima že samo zasnovo vašega novega doma kot tista, ki ste si jo vedno predstavljali v sanjah in praktično vse že zamislili, kako bo izgledalo, vas na koncu verjetno mučijo le še notranja vrata, ki dajo tisto piko na. V takem primeru je najbolje, da za pomoč poiščete strokovnjaka, ki najbolje ve, ali so za vas bolj primerna steklena ali lesena vrata. Strokovnjak mora imeti občutek za želje posameznika in hkrati občutiti okolje, v katerega bo postavil določeno stvar, pa čeprav je govora »zgolj« o neki povsem vsakodnevni stvari, kot so to notranja vrata. Če ste ljubitelj lesa, vas bo in mora pravi arhitekt notranjih prostorov takoj začutiti in povedati, da so najboljša in najbolj primerna notranja vrata v vsakem primeru lesena vrata. Če se nekoliko bolj nagibate tudi na bolj svetle prostore in vam svetloba veliko pomeni v stanovanju, potem naj imajo približno 20 – 25 % stekla. Prava kombinacija za nova notranja vrata je ta, da so v osnovi lesena vrata, preko katerih pa se naredi od zgornjega levega kota proti spodnjemu desnemu kotu linija v obliki črke S, ki je na svojem začetku in koncu narejena povsem v konico, torej povsem ozka, na sredini vrat pa široka približno 15 cm. Če se odločite za takšno opcijo, boste zagotovo zadovoljni še vrsto let, tudi ko se vam bo okus spremenil, saj bodo lesena vrata hkrati tudi prepuščala dovolj svetlobe, da bodo vaši prostori dobili prepotrebno dnevno svetlobo in da bo ta pronicala tudi v notranje prostore vaše nepremičnine.

Ko se odločite za obliko, pa je vprašanje zgolj še, katera lesena vrata izbrati? Možnosti so, da so nova notranja vrata drsna, nihajna, klasična, dvokrilna ali čisto nekaj posebnega, torej unikatna lesena vrata. Če si želite nekaj posebnega, bodo zagotovo zadnja možnost najboljša možnost, zato potrebujete tudi posebna notranja vrata, kakršnih nima še nihče. Najboljša izbira pa so zagotovo masivna notranja vrata, z vgrajenim steklom, kot je to zgoraj opisano. Lesena vrata naj bodo narejena iz mahagonijevega lesa, ki je izredno prijetne rdečkaste barve in ga tako ne bo potrebno niti posebej barvati, zgolj premazati z zaščitnim lakom, da jih zob časa ne načne prehitro oz. da jih ne načne praktično nikoli, če jih bomo le pravilno vzdrževali. Namreč notranja vrata oz. lesena vrata je možno čez čas tudi obnoviti, tako da izgledajo ravno tako ali celo bolje kot nova. Vse, kar je potrebno že v začetku narediti, je pravilna zaščita vrat in kasneje je možno prav vse, če le – to storimo pravočasno. Ko se začnejo kazati prve sledi obrabe, je potrebno odreagirati in notranja vrata obrusiti ter jih ponovno premazati z zaščitnim slojem. Na takšen način bo nepremičnina tudi od znotraj izgledala ves čas nova in točno takšna, kot smo si jo zamislili v naših sanjah.

Lesena vrata so torej prava izbira za nova notranja vrata, ampak takšna lesena vrata, katerim se doda tudi steklo, da bo vseeno prepustnost svetlobe zadostna. Dodatna prednost za notranja vrata, če v njim vgradimo vsaj nekaj stekla je tudi to, da vidimo, če kdo stoji za vrati.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply