Apartma ali mobilna hiška?

Ste tudi vi eden tistih, ki izredno uživate ob šumenju morja in toplih jadranskih nočeh? Ste tudi vi eden tistih, ki si želite čim več časa in vsekakor čim ceneje preživeti na morju, in to čim bližje obali? Preprosta rešitev za vas so mobilne hiške na Hrvaškem. Mobilne hišice so sicer dokaj nova oblika nastanitve na morju, ampak vedno bolj in bolj priljubljena. Namreč mobilne hišice vam nudijo povsem enako udobnost, kot vaš dom in hkrati pustolovsko doživetje bivanja v kampu. Veliko ljudi se v zadnjem obdobju veliko raje odloča za mobilne hiške, kot pa za kamp prikolice, saj so mobilne hišice bolj prostorne, če govorimo o enaki velikosti mobilne hišice in kamp prikolice. Hkrati mobilne hiške ponujajo možnost več prostorov, celo dve kopalnici sta lahko v posamezni hiški, česar v največ primerih v prikolicah ni, tudi v tistih največjih ne. Za lažjo predstavo, naj vam opišem, kaj mobilne hiške sploh so. Mobilne hišice so preprosto premična nepremičnina, le da nimajo svojih koles, kot jih imajo prikolice. Poleg tega, da se mobilne hiške lahko koristi za dopust, se jih uporablja tudi na raznih gradbiščih, za začasno prebivališče ali pa za hitro in preprosto rešitev začasne namestitve s polno udobnostjo pravega doma. Mobilne hiške so samostoječi objekti, ki so namenjeni, v večini primerov začasnemu bivanju, ki pa lahko traja tudi daljše obdobje, saj so opremljene tako z električnimi inštalacijami, kot tudi z hidro in klima napravami. Mobilne hišice so primerne za postavitev v turističnih naseljih, avto kampih, gradbiščih, kot tudi za na zasebnih parcelah, ali pa kjerkoli je potreba po začasni nastanitvi in je ta rešitev veliko boljša in cenejša, kot nastanitev v klasični nepremičnini.

Glavna prednost mobilne hiške je, da je le – ta mobilna, da preprosto jo prestavimo na drugo lokacijo, kar v primeru, da smo lastnik apartmaja ni mogoče. Mobilne hišice nam prav tako nudijo možnost bivanja v naravi, kar je prav tako težje izvedljivo, če imamo navadno hišo ali hiško, saj je le ta v večini primerov iz betona in v bližini drugih stavb ter mobilne hiške se lahko postavi v neposredno bližino morja. Poleg tega, da so mobilne hiške mobilne, kot že ta lastnost sama po sebi izhaja iz samega imena, pa so tudi bistveno cenejše od apartmajev, npr. za 60 m2 apartmaja, bi bilo potrebno odšteti 1.700 EUR na m2, mobilne hišice pa dobite od 12.400 EUR (takšna ima eno sobo in eno kopalnico ter je primerna za 2 + 2 osebe) do samo 33.300 EUR (takšna pa ima 3 sobe in 2 kopalnici ter na zelo komforten način lahko v njej prebiva tudi do 8 oseb), torej tudi, če si ogledujete največje mobilne hišice, so le – te več kot trikrat cenejše od 60 m2 velikega apartmaja.

Do mobilne hiške lahko pridete prav preprosto, v zgolj treh korakih:

  1. izberite model mobilne hišice
  2. izberite kraj, kjer želite, da stoji
  3. ostalo prepustite strokovnjakom

Do mobilne hišice na Hrvaškem pa lahko pridete tudi tako, da jo najamete. Kar nekaj spletnih portalov omogoča možnost, da za najem mobilne hiške plačate zelo malo in težko privarčevani denar porabite zgolj za uživanje na vašem dopustu, pa naj si bo to poleti na prekrasni morski obali, v katerem koli drugem letnem času na čisto drugi lokaciji. Vse kar morate storiti, si vzeti čas in prebrskati svetovni splet oz. internet in zagotovo boste našli ponudbo, ki vam bo odgovarjala tako glede lokacije, kjer so mobilne hišice postavljene, kot seveda tudi glede finančne ponudbe najema za tisto, ki vam bo najbolj všeč in ki bo odgovarjala vsem parametrom, ki ste si jih zamislili.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply