Izbira dobrih strokovnjakov za parketarstvo vam lahko prinese dolgo življenjsko dobo vaše talne obloge

Ali ste kupili stanovanje po ugodni ceni, a vendar je bila ta ugodna cena pogojena s tem, da v njem talne obloge še niso položene? Ali je tudi vam všeč les in s tem povezane lesene talne obloge? Strokovnjaki za parketarstvo bodo z veseljem ustregli in v domu, preden bi se začelo polagati talne obloge, preverili vse parametre, ki bi lahko na kakršen koli način vplivali na samo kvaliteto in seveda tudi ceno same izvedbe.

V kolikor se na koncu odločite, da bodo strokovnjaki za parketarstvo pri vas doma polagali talne obloge, mora biti podlaga oz. estrih, na katerega bi se parket polagal, ustrezno suh. Najvišja dovoljena meja vlažnosti, ki ga parketarstvo dovoljuje v samem cementnem estrihu, je 1,9 % po CM metodi. Tisti, ki se dejansko spoznajo na svoj posel, vam omogočajo tudi ugodno izposojo sušilcev oz. izsuševalcev estriha, tako da je ta dejansko lahko dovolj hitro dovolj suh, da se samo parketarstvo lahko začne. V kolikor bo vse pripravljeno, tako kot mora biti, bodo talne obloge v nepremičnini imele izredno dolgo življenjsko dobo in o tem nikoli več oz. vsaj zelo dolgo ne boste več potrebovali razmišljati o menjavi vaše talne obloge, saj bo le – ta ob pravilnem vzdrževanju preživela vas in jo bodo lahko uporabljali tudi še vaši nasledniki. V kolikor se parketarstvo oz. polaganje same talne obloge opravlja z vrhunskim dvokomponentnim lepilom, bo dejansko življenjska doba vašega parketa izredno dolga. V nadaljevanju tisti pravi strokovnjaki za parketarstvo tudi vedo, kateri poliuretanski premaz je potreben, da talne obloge ne bodo imele zgolj dolgo življenjsko dobo, temveč da bodo imele tudi pravi sijaj in izredno lep videz, ki vam ga bodo zavidali prav vsi, ki bodo prišli na obisk v vašo nepremičnino. Tisti, ki vedo kaj delajo, vam bodo tudi brez težav svetovali, ali je za vaše talne obloge primernejši dvoslojni parket, troslojni panelni parket ali klasičen parket. V vsakem primeru pa bo parketarstvo opravljeno tako, da boste že po 24 urah lahko hodili po njem, za težje obremenitve pa bo vseeno potrebno počakati 5 do 7 dni.

Pravilna obdelava vaše nove talne obloge poteka tako, da se neobdelan parket po lepljenju prekrije, s čimer se zaprejo tudi najmanjše razpoke, kar preprečuje, da bi v talne obloge prišla voda, kar bi povzročilo dviganje in pokanje lesenih deščic. Parketarstvo se zaključi z izbiro pravega laka in nanosa le – tega na pravilen način. Vsekakor pa se mora lak nanesti trikrat, v kolikor želite, da bodo talne obloge zares imele dolgo življenjsko dobo. Strokovnjaki za parketarstvo, ki dejansko obvladajo svoj posel, najprej nanesejo temeljni lak, ga prebrusijo, ko je le – ta dovolj suh, še dvakrat nanesejo pokrivni lak, katerega tudi po vsakem nanosu ponovno prebrusijo. Na takšen način je parketarstvo opravljeno tako, da talne obloge dejansko doživijo zares dolgo življenjsko dobo in da se s podom v vašem življenju praktično ne boste več ukvarjali.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply