Za polet z balonom niso potrebne priprave

Kar se tiče adrenalinskih doživetij, je praviloma vedno tako, da je potrebne vsaj nekaj telesne pripravljenosti, da je doživetje lepše in bolj prijetno, saj drugače ves čas zaostajamo kje v skupini ali pa potrebujemo pomoč. Vendar pa na srečo niso vsa doživetja takšna.

 

Za polet z balonom na primer ne potrebujete prav nobene posebne telesne pripravljenosti, saj panoramski polet z balonom ne zahteva prav velikih in dolgih sprehodov ali pa vzpenjanj in podobnega. Edino, kar je potrebno, je narediti nekaj korakov od vozila pa do balona, to pa je tudi vse, potem pa tako ali pa tako uživate le v razgledu nad točko, ki ste si jo izbrali.

 

                Panoramski polet z balonom ni tako nevaren, kot marsikdo pravi

Da, zgodila se je že marsikatera nesreča z balonom, pa tudi ne nujno takrat, ko je polet z balonom opravljal pilot z malo izkušenj, pač zračne mase se tako zamenjajo, da je potrebno situacijo samo rešiti. Ampak te nesreče so bolj v smislu, da je polet z balonom prekinjen, da se pilot trudi z iskanjem pravih mas in da nič ne gleda na to, ali je razgled lep ali ne in praviloma potem tudi sledi malo bolj trden pristanek.

Sicer je res, da se je zgodila že zelo znana nesreča z baloni, ko je ta trg zaradi nje povsem zamrl in se ljudje kar na enkrat za polet z balonom niso več odločali, vendar pa se morate zavedati, da se nesreče lahko zgodijo povsod in pri vsakem doživetju, polet z balonom pa sodi med najvarnejša doživetja, zato resnično brez skrbi.

Tudi če boste še kako zelo pripravljeni, pa vam v takem primeru ne bo pomagal nihče drug kot pilot s svojim znanjem, zato če imate željo in si želite na polet z balonom, potem si rezervirajte karto in pojdite, žal vam zagotovo ne bo.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply