Težave s koleni

Rada bi delila svojo izkušnjo glede bolečin v kolenih, ki so se pojavile lansko leto. Stara sem 68 let in na splošno v dobri formi, lansko jesen pa so me začela vedno bolj boleti kolena. Sploh zjutraj je trajalo. Da sem »zalavfala« in se spravila v tek, čez dan, ko sem bila v pogonu, je bilo bolje, zvečer in ponoči pa spet bolečine.

Šla sem k zdravniku, ki mi je povedal, da »so leta tukaj« in da naj telovadim (kar že tako ali tako počnem), lahko pa me pošlje tudi naprej k specialistu, ki me bo naročil za operacijo, če bo potrebno. Bivša sodelavka je šla na operacijo kolena in glede na njeno izkušnjo, je to povsem zadnje, za kar bi se odločila – okrevanje je bilo zelo težko in dolgotrajno – hujše kot po operaciji kolka.

Začela sem mazati kolena z oljem, obenem pa sem poiskala nasvete na spletu. Na koncu sem se odločila, da poskusim z glukozaminom in snaha mi je priporočila glukozamin z dodatki, ki sem ga začela jemati po 3 tablete na dan. Z velikim veseljem lahko povem, da se je po dobrih 14 dneh stanje izboljšalo in je tako še zdaj – jem ga seveda ves čas, ker ne želim, da se stanje spet poslabša.

Skrbelo me je, kako bo spomladi, ko se spet začne delo na vrtu in igranje z vnuki zunaj na dvorišču in na travniku in zaenkrat je vse super, upam, da tako tudi ostane.

Veselilo me bo, če sem s tem nasvetom komu pomagala, ker vem, kako težko je, ko nisi »mobilen« in te vsak korak posebej boli.

Erika

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

Leave a Reply