Težave s koleni

Rada bi delila svojo izkušnjo glede bolečin v kolenih, ki so se pojavile lansko leto. Stara sem 68 let in na splošno v dobri formi, lansko jesen pa so me začela vedno bolj boleti kolena. Sploh zjutraj je trajalo. Da sem »zalavfala« in se spravila v tek, čez dan, ko sem bila v pogonu, je bilo bolje, zvečer in ponoči pa spet bolečine.

Šla sem k zdravniku, ki mi je povedal, da »so leta tukaj« in da naj telovadim (kar že tako ali tako počnem), lahko pa me pošlje tudi naprej k specialistu, ki me bo naročil za operacijo, če bo potrebno. Bivša sodelavka je šla na operacijo kolena in glede na njeno izkušnjo, je to povsem zadnje, za kar bi se odločila – okrevanje je bilo zelo težko in dolgotrajno – hujše kot po operaciji kolka.

Začela sem mazati kolena z oljem, obenem pa sem poiskala nasvete na spletu. Na koncu sem se odločila, da poskusim z glukozaminom in snaha mi je priporočila glukozamin z dodatki, ki sem ga začela jemati po 3 tablete na dan. Z velikim veseljem lahko povem, da se je po dobrih 14 dneh stanje izboljšalo in je tako še zdaj – jem ga seveda ves čas, ker ne želim, da se stanje spet poslabša.

Skrbelo me je, kako bo spomladi, ko se spet začne delo na vrtu in igranje z vnuki zunaj na dvorišču in na travniku in zaenkrat je vse super, upam, da tako tudi ostane.

Veselilo me bo, če sem s tem nasvetom komu pomagala, ker vem, kako težko je, ko nisi »mobilen« in te vsak korak posebej boli.

Erika

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply