Novi stari ogrevalni sistemi

Med ogrevalnimi sistemi je kar nekaj precej privlačne ponudbe. Na trgu se pojavljajo nove inovativne rešitve, ki zagotavljajo zelo učinkovito in cenovno ugodno ogrevanje, prav tako pa ponovno prihajajo v modo nekateri sistemi, ki so se uporabljali v preteklosti. To so recimo kamini na drva, ki so vedno bolj priljubljena opcija za ogrevanje stanovanjskih prostorov. Seveda ne v takšnih izvedbah, kot smo jih vajeni izpred desetletij ali celo stoletij, temveč v moderni različici, ki zagotavlja veliko boljše rezultate.

Sodobni kamini na drva so presenetljivo zmogljivi in se v tem oziru kosajo s praktično vsemi alternativami. Glede na svojo zmogljivost pa so tudi cenovno precej ugodni. Že osnovni kamini nudijo vsaj kakšnih 5 kW nazivne moči, večina izdelkov s tega področja pa zmore tudi 8, 9, 10 kW in več. Brez težav si lahko privoščimo na primer kamin, ki ima nazivno moč 13 kW, kar je odlična izbira tudi za ogrevanje večjih stanovanj, in to tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh.

Zmogljivost sodobnih kaminov pomeni, da bo ogrevanje prostorov zelo hitro in učinkovito. Takšni kamini na drva odpravljajo nekatere pomanjkljivosti, ki so jih imeli v preteklosti, na primer odzivnost – zdaj lahko že v manj kot uri kurjenja na sobno temperaturo ogrejemo celo prostor, ki je imel v izhodišču 0 stopinj Celzija.

Kamini na drva imajo seveda še druge zelo privlačne prednosti. V mnogih primerih je vsaj del razloga za takšen sistem ogrevanja tudi estetika. Kamin je v vsakem prostoru zelo učinkovit dekorativni element, še posebej, če ga spremljajo določeni dodatki in lepo urejena skladovnica drv. Poleg tega pričarajo prav poseben občutek, ko se grejemo ob odprtem ognju ali posedemo okoli peči. Že to so lahko samostojni razlogi, zaradi katerih so kamini na drva se bolj priljubljena opcija, tudi če se morda ne potrebujejo toliko za redno ogrevanje.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply