Kakšen laserski tiskalnik kupiti?

Ravno kupujete laserski tiskalnik, pa se nikakor ne spravite pregledovati celotne ponudbe, ker jo je enostavno preveč, vam pa primanjkuje čas? Niste edini, saj je najprej treba razmisliti o tem, kaj kupiti, kaj potrebujemo, katere funkcije želimo imeti, katero blagovno znamko kupiti in kaj vse pomenijo določeni izrazi pri vsaki posamezni blagovni znamki. Torej laserski tiskalnik kupiti res ni enostavno. Nikakor prav tako ne pozabite razmislite o formatih, ki jih boste tiskali. Če boste tiskali le A4 formate, potem laserski tiskalnik, ki omogoča tiskanje tudi na primer A3 formatov, nikakor ni primerna odločitev, saj se to funkcijo samo doplača.

Ko enkrat določite vse funkcije, ki jih mora imeti nov laserski tiskalnik, pa ni dovolj samo, ali printer to ima, ampak tudi kako dobra je posamezna funkcija. Pri pomnilniku je namreč izredno pomembno, kako velikega laserski tiskalnik ima. Lahko je le nekaj MB pa vse do nekaj GB, kar boste še posebej opazili pri tiskanju večjih, obsežnejših barvnih dokumentov. Pomembno je lahko tudi, koliko listov predal drži, kakšna je ločljivost tiskanja, skeniranja in fotokopiranja, kakšne načine priklopa vse ima. Če imate v eni sobi v podjetju več tiskalnikov, hkrati pa so v tem prostoru tudi delovna mesta, je izredno pomembno tudi, koliko hrupa laserski tiskalnik pri svojem delovanju povzroča, manj je v takem primeru jasno veliko bolj primerno kot več.

Kakor koli že se boste izbire lotili, boste nekaj časa potrebovali, vendar se zavedajte, da je to naložba za prihodnost, ki je lahko zelo dobra ali pa pač le povprečna.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply