Adrenalinske aktivnosti na vodi

Počitnikovanje ob vodi ne pomeni le plavanja in sončenja, kar je posebej očitno v Posočju, kjer reka Soča ponuja še celo vrsto drugih aktivnosti, ki jih lahko izvajamo v hladu svežine mrzle reke. Tudi turistična ponudba je v tem koncu Slovenije nadvse razvita, zato ni težko najti odličnih idej za preživljanje prostega vikenda ali celo daljših počitnic.

Posebej izrazita destinacija za tovrstne aktivnosti je Bovec – rafting, kajak, vodni bob in druge aktivnosti imajo pogosto izhodišče prav tu, poleg tega so kraj za svoj sedež izbrale številne turistične agencije, ki organizirajo takšne spuste. Gotovo pa je najbolj priljubljena aktivnost, ki jo ponuja Bovec, rafting po Soči, saj gre za eno izmed najbolj značilnih adrenalinskih dejavnosti na vodi. Soča je izvrstna za adrenalinske spuste v napihljivem čolnu, saj ponuja raznolike odseke za vse okuse. Za Bovec rafting vsekakor predstavlja srce ponudbe adrenalinskih dejavnosti, zato ni težko najti pravega ponudnika in zanesljivega vodnika, ki bo zagotovil nepozabno izkušnjo pri spustu po soških brzicah.

A to seveda še ni vse, kar adrenalinskim odvisnikom nudi reka Soča. Na voljo so še druge možnosti – predvsem za soteskanje Soča ustvarja odlične pogoje, ne sama po sebi, temveč s svojimi pritoki, ki v okolici režejo globoke struge in ozka korita. Za soteskanje Soča torej ponuja edinstveno raziskovanje in v vsakem primeru zanimivo doživetje. Pri tej aktivnosti gre za spust po soteskah potokov, ki skrivajo mnoga presenečenja in izzive. Težko je povsem omejiti nabor spretnosti, ki so pri takšni odpravi potrebne, pa tudi doživetja, ki se lahko pripetijo. S tem je za soteskanje Soča idealna izbira za tiste, ki iščejo nekaj drugačnega, povsem adrenalinskega in avanturističnega. Zadovoljstvo je zagotovljeno za prav vsakega navdušenca nad tovrstnimi podvigi, saj so v ponudbi različni spusti z različnimi zahtevnostmi, trajanji in izzivi na poti, torej se najde nekaj za vsakogar.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply