Zibelke za dojenčke so zelo priljubljene

Zibelka za dojenčka je ena izmed desetih stvari, katere moremo imeti že pred rojstvom otroka.

Pa poglejmo, katere so te stvari, katere moramo nabaviti že pred samim rojstvom otroka. Strokovnjaki so mnenja, da so zibelke nujno potreben pripomoček za nego otroka, saj nam ga pomagajo uspavati, hkrati pa so udobne in otroku dajejo občutek varnosti. Otrok je bil že v maminem trebuhu prostorsko zelo omejen in ko pride na svet ne more nikakor sprejeti, da je naenrkat okoli njega toliko stvari. Kaj neki je narobe, da ga ves čas obkrožajo neki ljudje, zakaj je vse tako hrupno in kdo neki je njegova mati.

Slednjo najbolje poznajo predvsem po njenem znanem vonju. Ja, priznamo, dojenčki so po prihodu na svet kar pošteno prestrašeni in še sami sebi ne morejo verjeti, da se je to zgodilo. Na drugem mestu je gugalnik, tudi to je ena stvar, ki ima podobno funkcijo kakor zibelka za dojenčka, le da je nekoliko drugače oblikovana in da je nekakšen ležalnik na katerem se lahko otrok počasi guga in ga prav tako uspava. Nikakor ne smemo pozabiti ne stekleničke za dojenje, katere morajo imeti različne nastavke. Seveda so slednje bolj rezerva v kolikor matera ne bi imela lastnega mleka in svojega otroka ne bi mogla dojiti, da bi hitro vskočile pomočnice.

Seveda pa bodo v nasprotnem primeru namenjene predvsem pitju vode, ki jo imajo dojenčki po rojstvu zelo radi. Najbolje je, če so stekleničke steklene, saj se slednje dajo najbolje očistiti in tudi sterilizirajo se lahko, kar pomeni, da lahko uničimo vse viruse ali bakterije, ki bi se morebiti zadrževali na njej. Pozabiti ne smemo niti na plenice.

Res je, da lahko plenice kupimo tudi po rojstvu otroka, saj nekaj plenic dobimo tudi v porodnišnici in imamo še vedno dovolj časa, da kupimo tiste prave, ko seveda vidimo, katere dejansko priporočajo. Lahko pa seveda naredimo malo zaloge že pred samim prihodom otroka. Tudi lupinice nikakor ne smemo pozabiti. Lupinica je tista v kateri se novorojenček pripelje iz porodnišnice in naredi v njej prve korake v svet.

Lupinica ga spremlja še nekaj časa in lahko rpedstavlja tudi sedež za hranjenje v kolikor otrok ne je pri materi. Po mnenju strokovnjakov nikakor ne smemo pozabiti na termometer, tore tisto napravo , katera je namenjena merjenju telesne temperature. Nekateri menijo, da je smiselno, da se kupi digitalni termometer, spet drugi menijo, da so slednji termometri najslabši in da jih dejsnko sploh ne potrebujemo.

Tukaj so še vložki za mamico in seveda previjalna miza na kateri bomo našega korenjaka ali našo punčko previli in pa tetra pleničke ter oblekica. Seveda je nakupovanje oblekice zelo težka naloga, ker dejansko ne vemo kako velik bo otrok in kakšna oblekica bo dejansko prav otroku. Mnogokrat se zgodi, da starši kupijo premajhno obleko ali da je slednja prevelika, predvsem takrat kadar se otrok rodi prehitro. Super je, da se kupi vsajk nekaj kosov, ravno toliko, da lahko otroka oblečemo. Trgovine so nam vselej na voljo in tako lahko kupimo tudi kasneje. A zibelka za dojenčka mora biti doma in čakati na otroka.

Zibelke za dojenčke so pravzaprav zelo priljubljene in prodajne.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply