Suha ali mokra hrana za pse?

Bo malemu kosmatincu bolj zadišala mokra hrana ali bi raje videl prigrizek v obliki briketov? To je večno vprašanje, s katerim se soočajo skrbniki psov. Ne gre le za to, kaj psu bolj odgovarja, temveč se je treba osredotočiti tudi na druge značilnosti ene in druge možnosti – skrb za psa je nenazadnje dokaj zahtevna in lahko tudi draga, zato se moramo izbiri hrane pozorno posvetiti. V vsakem primeru pa je predvsem pomembno to, da izberemo kakovostno hrano in pri tem ne sklepamo kompromisov. Glede na to, kako izbirčen je naš pasji prijatelj, pa lahko izbiro kasneje prilagodimo.

Prednosti mokre hrane

Pogosto mokra hrana za pse velja za kvalitetnejšo in okusnejšo, prav tako je tudi bolj sveža in ponuja bolj mamljiv obrok za izbirčnega kosmatinca. Ni težko najti kakovostne mokre hrane, ki bo zelo po godu praktično vsakemu psu. Nekateri izbirčneži suhe hrane sploh ne marajo in je mokra hrana za pse morda celo edina možnost, ki nam preostane.

Mokra hrana za pse je na voljo v zelo različnih izvedbah, tako da imamo veliko izbire. Izdelki so pogosto prilagojeni pasmam oziroma velikostim psov, tako pa ponujajo točno tista hranila, ki jih mali kosmatinec potrebuje. Gre za idealno izbiro, če želimo psu posvetiti kakovostno hrano, polno koristnih snovi.

Prednosti suhe hrane

Tudi briketi za pse ponujajo nekaj prednosti, se pa tu še posebej izkaže, da pride v poštev le kakovostna hrana. Kakovostni briketi za pse prav tako vsebujejo vsa nujna hranila in so dovolj okusni, hkrati jih je seveda lažje shranjevati, lahko jih kupimo v večji količini in dlje časa zdržijo.

Na voljo so zelo kakovostni briketi za pse, ki bodo v tem oziru povsem konkurenčni mokri hrani, a treba je izdelke pozorno izbrati. Nizkocenovne alternative niso primerne niti za pse, ki pri hrani sicer niso izbirčni.

admin

Urednik in nadzornik spletnega portala SloProfi.si

You may also like...

Leave a Reply